Kennisbank

Belangrijk om te weten is dat je duidelijke afspraken maakt omtrent het gebruik of regels bij het gebruik van de portofoon. De key is om de juiste communicatie vast te leggen voor alle gebruikers. 

Hoe te gebruiken ?

De spreektoets ook wel PTT (puss to talk) genoemd is de spreeksleutel. De portofoon heeft één seconde nodig om verbinding te kunnen maken. Dit komt doordat we te maken hebben met het portofoonnetwerk. Wanneer je de portofoons aanzet kan het maximaal een minuut duren voordat je portofoon operationeel is. Dit heeft te maken het opstarten van het systeem en om verbinding te maken met het netwerk. Ook is het belangrijk dat de portofoons zijn opgeladen, in eerste instantie doen wij dit voor jou. Echter na meerdere dagen gebruik is het opnieuw opladen wel nodig.

Check goed het geluid, is het geluid voldoende hoorbaar voor jou? Je kunt je portofoons eventueel gebruiken met een portofoon oortje.  Let er op dat je in de regels duidelijk vermeld dat er een test oproep gedaan wordt. Het kan gebeuren dat de instellingen niet goed staan of dat de portofoon niet aan staat. Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen we altijd. 

Daarnaast is het belangrijk dat iedereen weet hoe je elkaar noemt en welke namen in gebruik zijn. Als er 2 Jordy's zijn dan reageren ze beide dit is niet handig. Je kunt bijvoorbeeld een naam afspreken als "Post 4", "BHV 2" of "StandbyTeam 3" zo onderscheidt je de namen en kan niemand het verkeerde bedoelen.

Probeer kort en bondig de boodschap of situatie over te brengen en sluit af met ‘over’, zodat de andere kant weet dat het bericht ten einde is. Wanneer de conversatie in zijn geheel is beëindigd, kan worden afgesloten met ‘over en uit’. Voor de ontvanger van de berichten is het belangrijk mee te luisteren, zodat adequaat kan worden gereageerd indien nodig.

Leg in een portofoon plan vast hoe de communicatie dient te verlopen. Behalve in het portofoon plan kunnen functies, kanaal- of oproepnummers in het display worden weergegeven. Indien er geen display op de portofoon zit, kan een sticker of instructiekaart met beknopte informatie een oplossing zijn.

Veranderingen binnen SafeTalk: Een Nieuwe Fase van Verbetering en Efficiƫntie

SafeTalk, bekend als een pionier op het gebied van communicatietechnologie, heeft onlangs een aantal belangrijke updates aangekondigd die bedoeld zijn om de gebruikerservaring aanzienlijk te verbeteren. Deze veranderingen omvatten taalaanpassingen, verbeterd bereik op evenementen en snellere opstarttijden voor de portofoons. Hieronder gaan we dieper in op deze drie kernveranderingen.

Lees meer »